FDM på Bornholm

FDM er klar med offentlig opladning til alle elbillister på Bornholm

FDM og Bornholms Regionskommune er gået sammen om at tilbyde offentlig opladning på Bornholm. I samarbejde med Spirii er der blevet etableret 24 ladeudtag. Som del af ladeløsningen har FDM tegnet et Spirii Connect serviceabonnement, der sikrer dem: 

  • Adgang til portal med data og statistik for opladning på deres ladestandere 
  • Drift og vedligehold af ladeudstyr, samt 24/7 kundeservice og support
  • Indtjening på salg af opladninger på Bornholm
  • Nem og lige adgang for alle brugere via vores app Sprii Go

Bornholm har de seneste mange år arbejdet på at blive en grøn og bæredygtig ø. Det skal derfor også være nemmere at oplade sin elbil for de mange turister der hvert åt besøger solskinsøen, men også få flere af øen beboere til at vælge elbilen som sit fremtidige køretøj.I samarbejde med forbrugerorganisationen FDM, har vi etableret et åbent ladenetværk med nem og lige adgang for alle. Der er i alt blevet installeret tyve 22 kW ladebokse, og to 60 kW hurtigladere. Ladestanderne kan nemt og hurtigt tilgås med vores app, som ikke kræver noget abonnement. Brugerne kan starte/stoppe opladningen, følge deres forbrug og betale med kreditkort direkte i appen. Dette sikrer et åbent og gennemsigtigt ladenetvært, hvor alle kan være med. Da der er mange besøgende fra ind- og udland har det været en vigtig faktorer i valget af ladeløsning. Alle lader til den samme pris på 3,25 kr./kW. Derudover har FDM valgt en Spirii Connect Pro serviceaftale som giver dem så stor dataadgang som muligt. 

Et offentligt-privat partnerskab til gavn for elbilister

Projektet på Bornholm adskiller sig fra andre, da projektet kendetegner sig ved at være et offentligt-privat partnerskab hvor investeringen i etablering af ladenetværket dækkes af både offentlige og private midler. Investeringen i det dyre underjordiske arbejde har været finansieret af offentlige midler, hvor Bornholms Regionskommune, med støtte fra EU-midler, har stået for tilslutning til net og installation af ladestanderne, mens FDM og Spirii som operatør har stået for ladeudstyr og nu drift. Projektet er efterfølgende blevet kaldt Bornholmer-modellen.

Løsning

  • 20 x Zaptec Pro 22 kW
  • 10 x premium pæl
  • 2 x Ecotap hurtigladere 60 kW
  • Spirii Connect Pro serviceaftale

Hvad siger kunden?

Ilyas Dogru
Ilyas DogruChefkonsulent i FDM
Læs mere
"På de markeder, hvor konkurrencen ikke fungerer helt optimalt, har FDM længe haft en tradition for at gå ind på markedet, primært for at kunne trække det i den rigtige retning. Den model, man har valgt på Bornholm, er dog helt exceptionel, og i FDM ser vi den meget gerne udbredt til hele landet, så alle operatører, store som små, kan være med om buddet. For os er Bornholm et politisk demonstrationsprojekt for, hvordan ladeinfrastrukturen bør udbredes til hele landet."
Ilyas Dogru
Ilyas DogruChefkonsulent i FDM
Læs mere
"Spirii er en spirende virksomhed indenfor leverandører af ladeløsninger. Vi vurderede, at Spiiri har et produkt som opfylder vores høje kvalitetskrav; god og tilgængelig service, ladestandere som alle har nem adgang til, og en prisstruktur hvor alle kan være med. Det er vigtigt for FDM, at opladning af elbiler skal være ligeså nemt som at tanke en fossilbil. Derfor er vi glade for samarbejdet med Spiiri"
Tidligere
Næste

Kontakt os i dag og vi vender hurtigt tilbage

Et hold af elbileksperter

Vælger I at samarbejde med Spirii, får I adgang til branchens mest erfarne folk. Spirii er en ny virksomhed, men folkene bag har mange års erfaring fra elbilbranchen. Vi har alle arbejdet indgående med elbiler, opladning samt udviklingen af fremtidens transport- og energisystemer.

Spirii er kombinationen af erfarne mennesker og ladeudstyr i højeste kvalitet fra den norske producent Zaptec.

Læs mere om vores ladeløsninger her

Spirii er lykkes med at gøre livet med elbil nemt og fleksibelt, og det kommer nu dig, din virksomhed og medarbejdere til gode. Det betyder nemlig, at du kan fokusere på din forretning og det, der er vigtigt i din hverdag. Som Spirii-kunde får du mulighed for at tage et let og ubesværet skridt i en grøn og bæredygtig retning.

Spirii som din ladepartner

I fællesskab med vores erfarne installationspartnere projekterer vi opgaven og sørger for, at I hverken køber for mange eller for få ladestandere eller ladebokse.

Vores professionelle installationspartnere ved præcis, hvor det er mest optimalt at etablere ladepladserne. De ved også, hvor meget eller hvor lidt strøm, der skal føres hen til ladestanderne.

Med Spirii som ladepartner er I altid sikret en nem og billig mulighed for udvidelse af antal ladestandere eller ladebokse, når behovet melder sig. På den måde undgår I at købe for mange ladestandere for tidligt. Vi hjælper jer med at få mest mulig ud af jeres investering således at den også er fremtidssikret.

Hvis forarbejdet er gjort ordentligt, er det både nemt og billigt at udvide antallet af ladepladser til elbiler. 

Mangler du svar på noget?

I Spirii står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål