By og Havn

Udviklingsselskabet By & Havn sikrer beboerne i Nordhavn og Ørestad adgang til nem opladning

Flere og flere vælger elbilen til, derfor har By og Havn valgt at imødekomme den stigende efterspørgsel, og indtil videre installeret 52 ladebokse, med tilhørende service abonnement som sikrer dem: 

 • Semi-offentlig opladning i Nordhavn og Ørestad
 • Adgang til portal med data og statisik over opladninger 
 • Differentieret brugerpriser, så bobeoer lader til en billiger strømpris
 • Drift og vedligehold, samt 24/7 kunderservice og support 
 • Nem og lige adgang for alle via app

Udviklingsselskabet By og Havn har længe oplevet et stigende behov for opladning af elbiler blandt deres beboere og gæster i Nordhavn og Ørestad. De har derfor udarbejdet og eksekveret på en ny strategi for opladning og har i den forbindelse valgt at tilføje flere ladepladser til deres parkeringsfaciliteter i samarbejde med Spirii. Der er etableret et åbent lade- og betalingsnetværk, som alle beboer og gæster i elbil kan tilgå uden krav om abonnement. Alle elbillister kan oplade og betale for opladning med Spiriis gratis lade-app Spirii Go eller en ladebrik. På nuværende tidspunkt er der installeret følgende antal By & Havn ladestandere:

 • 16 i P-hus Lüders
 • 6 på Hannemanns Allé 1, Nordre Fælled Nord
 • 18 i P-hus Hannemanns – Hannemanns Allé 50
 • 4 i P-hus Robert Jacobsens
 • 4 i P-hus Ejler Billes
 • 4 ved Nordre Toldbod
 • 4 i P-hus Edvard Thomsen

og snart bliver der tilføjet endnu flere ladestationer til netværket. 

Med Spirii Connect Pro serviceaftalen har By og Havn  mulighed for medbestemmelse ift. priser så alle beboere med parkeringslicens kan lade til en særlig pris på 2,5 kr./kWh, hvorimod øvrige bruger af ladeboksene lader til 3,5 kr./kWh.

Med den nye strategi for opladning af elbiler ønsker By & Havn løbende at kunne udvide antallet af ladepladser for at imødekomme den forventede stigning i antallet af elbiler. Med løsningen fra Spirii bliver det nemt at udvide installationen af ladere, da infrastrukturen allerede er lagt ud for alle parkeringspladser. På denne måde er det hurtigt og nemt at skalere installationen op uden yderligere arbejde eller investering i mere strømkapacitet.

 I Spirii tilbyder vi vores kunder enkelt og smart ladeudstyr, der udfører last- og fasebalancering, som betyder at ladestationen skifter dynamisk mellem enkelt- og trefaset opladning for bedst og mere effektiv udnyttelse af den strøm, der er til rådighed. Ved at benytte dette system opnår By og Havn 66 procent bedre udnyttelse af strømmen.

 

Løsning

 • 52 x Zaptec Pro 22 kW
 • 16 x Standard pæl
 • Spirii Connect Pro serviceaftale

Hvad siger kunden?

Henrik Steebstrup
Henrik SteebstrupDirektør for Ejendomme og Byliv
Læs mere
"I By & Havns byudviklingsområder skal det være nemt at leve bæredygtigt, og alle beboere skal have tryghed for, at de nemt og hurtigt kan oplade deres elbil. Vi oplever, at flere og flere vælger elbilen til, og derfor er det afgørende, at vi løbende kan imødekomme efterspørgslen på opladning – og samtidig være med til at fremme og understøtte endnu flere grønne biler i byen, som udleder mindre CO2 og giver københavnere en langt renere luft"

Et hold af elbileksperter

Vælger I at samarbejde med Spirii, får I adgang til branchens mest erfarne folk. Spirii er en helt ny virksomhed, men folkene bag har mange års erfaring fra elbilbranchen. Vi har alle arbejdet indgående med elbiler, opladning samt udviklingen af fremtidens transport- og energisystemer.

Spirii er kombinationen af erfarne mennesker og ladeudstyr i højeste kvalitet fra den norske producent ZAPTEC.

Læs mere om intelligente ladeløsninger her

Spirii er lykkes med at gøre livet med elbil nemt og fleksibelt, og det kommer nu dig, din virksomhed og medarbejdere til gode. Det betyder nemlig, at du kan fokusere på din forretning og det, der er vigtigt i din hverdag. Som Spirii-kunde får du mulighed for at tage et let og ubesværet skridt i en grøn og bæredygtig retning.

Spirii anbefaler

I fællesskab med vores erfarne installationspartnere projekterer vi opgaven og sørger for, at I hverken køber for mange eller for få ladestandere eller ladebokse.

Vores professionelle installationspartnere ved præcis, hvor det er mest optimalt at etablere ladepladserne. De ved også, hvor meget eller hvor lidt strøm, der skal føres hen til ladestanderne.

Med Spirii som ladepartner er I altid sikret en nem og billig mulighed for udvidelse af antal ladestandere eller ladebokse, når behovet melder sig. På den måde undgår I at købe for mange ladestandere for tidligt. Vi hjælper jer med at få mest mulig ud af jeres investering således at den også er fremtidssikret.

Hvis forarbejdet er gjort ordentligt, er det både nemt og billigt at udvide antallet af p-pladser til elbiler. 

Mangler du svar på noget?

I Spirii står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål