Opladning til boligforeninger

I Spirii har vi mange års erfaring med ladeløsninger til boligforeninger og installation af ladestandere i p-huse, på parkeringspladser og andre større bygninger. Spørgsmålene er mange og relevante, men sammen finder vi den rette løsning til lige netop din boligforening. 

Hvor mange ladestandere skal installeres?

Hvor mange elbiler skal kunne oplade på samme tid? Og hvordan sikrer vi sammen en skalérbar løsning til en overkommelig pris? I fællesskab med vores erfarne installationspartnere projekterer vi opgaven og sørger for, at I hverken installerer for mange eller for få ladestandere eller ladebokse. Der skal dimensioneres korrekt fra start, så de efterfølgende ladepladser bliver billigere at etablere. På den måde undgår I at købe og installere for mange ladestandere eller ladebokse for tidligt.

Med Spirii som ladepartner er I altid sikret en nem og billig mulighed for udvidelse af antal ladepladser, når behovet melder sig.

Hvordan skal elbilisterne faktureres for den strøm, de bruger?

Med en Spirii Community serviceaftale har jeres boligforening mulighed for enten at give beboere en billigere kWh-pris på opladning, eller få en del af indtjeningen på opladning, der kan dække udgifter til fx etablering og drift. Spirii tager et håndteringsgebyr på 0,63 kr/kWh og resten af overskuddet går til boligforeningen. Opladning og betaling for den enkelte bruger sker nemt med vores app – Spirii Go

Billigste strømpriser

 

  • Strømprisen til beboere og evt. gæster sættes til 1,63 kr./kWh inkl. moms

 

  • Spirii tager i alle tilfælde et håndteringsgebyr på 0,63 kr./kWh inkl. moms

 

  • Af de 1,63 kr./kWh tilbagebetaler Spirii 1,00 kr. til boligforeningen (1,63 kr. – 0,63 kr.)

 

  • Spirii indhenter refusion af elafgift og betaler derudover 1,12 kr./kWh til boligforeningen

 

  • Boligforeningen får af Spirii: 1,00 kr. + 1,12 kr. = 2,12 DKK / kWh inkl. moms. Dvs at strømregningen dækkes helt og beboerne får den billigste strømpris.

Indtjening på opladning

 

  • Strømprisen til beboere og evt. gæster sættes til 2,50 kr/kWh inkl. moms

 

  • Spirii tager i alle tilfælde et håndteringsgebyr på 0,63 kr./kWh inkl. moms

 

  • Af de 2,50 kr./kWh tilbagebetaler Spirii 1,87 kr. til boligforeningen (2,50 kr. – 0,63 kr.)

 

  • Spirii indhenter refusion af elafgift og betaler derudover 1,12 kr./kWh til boligforeningen

 

  • Boligforeningen får af Spirii: 1,87 kr. + 1,12 kr. = 2,99 DKK / kWh inkl. Moms og tjener dermed 0,87 kr./kWh på opladning, som kan bruges til at dække udgifter til etablering og drift

Skal der tilkøbes strøm? Spirii-software sparer på tilslutningsbidrag

Behovet for opladning i boligforeninger stiger i takt med antallet af elbiler på gaden. Det er derfor relevant at undersøge, om den tilstrækkelige mængde strøm er tilgængelig i boligforeningen eller om I skal tilkøbe ekstra kapacitet. Alle vores ladeløsninger inkluderer intelligent software, der muliggør balancering af de opladninger, der foretages på ladestanderne. Spiriis intelligente software “balancerer” opladningerne og sørger for at udnytte den tilgængelige strøm bedst muligt for at minimere behovet for dyrt tilkøbt strøm. Vi kalder det ”Load Management”. Læs mere om vores ladeudstyr her

Medarbejderne hos Spirii har mange års erfaring på området og kan derfor rådgive om hvordan I bedst forholder jer til fordeling af den tilgængelige strøm og tilkøb af ekstra strøm. Brug vores kompetencer – vi har prøvet det før.

Hvordan sikrer vi, at løsningen kan skaleres, så den møder fremtidens behov for opladning?

Det er en god idé at sikre, at den valgte løsning til opladning af elbiler ikke kun opfylder elbilisternes behov i dag, men også i fremtiden. I Spirii går vi meget op i at levere fremtidssikrede løsninger, så din investering er lagt rigtigt fra starten og holder i hele produktets levetid – og gerne længere.

Ved fremtidssikring forstås, at din ladestander understøtter de mobilitets- og funktionalitetsbehov, som er relevante – både nu og i fremtiden – og at ladeudstyret er produceret i en så høj kvalitet, at det har en lang levetid.

Læs mere om vores fremtidssikrede ladeløsninger her.

Mangler du svar på noget?

I Spirii står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål